27. 7. 2013

Vlk 4. kapitola 7/7







 varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg.
Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.





Na druhý deň...
Stredná škola. Rozhodne to bolo miesto, kam sa mu práve teraz nechcelo ísť, ale nemal na výber. Potreboval sa niečím zamestnať. Nechcel byť s otcom sám a Derek ten musel riešiť veci s radou a šamanmi. Okamžite si ho privlastnili. Každopádne chcel otcovi dokázať, že aj keď má teraz partnera, nebude zanedbávať svoje povinnosti a dokončí si vzdelanie, tak ako sa na tom dohodli.
Večer mali ešte jeden poriadne dlhý rozhovor s otcom. Derek ho podporil, stál pri ňom a dal najavo šerifovi svoje úmysly, preto to napokon nebolo až také desivé, ako pôvodne očakával, keďže Derek otcovi pripomenul pár vecí, ktoré sú u vlkov tak trochu iné, než u ľudí. Otec si zas zaspomínal na mamu a na ich vzťah, dokonca sa priznal, že sa od nej nechal uhryznúť tiež dosť skoro a takisto bez vedomia jej rodičov. Vĺčatá im už neprešli tak ľahko, to otec opäť vyvádzal a dal im poriadne zabrať, kým ho presvedčili, že všetko bude v úplnom poriadku. A Derek od svojej rodiny len tak neodíde, aj keby sa nestal alfom pôvodnej svorky, o tom jeho otca okamžite ubezpečil.
No rozhodne im to neprešlo len tak, museli si toho veľa vypočuť a dôsledne sa obávať, aby ich vlci naplno neprejavili svoju nespokojnosť, pre nich to všetko boli len otravné formality a akékoľvek výčitky v nich vyvolávali akurát tak zlosť.
Do školy nešiel sám, pridala sa aj Cora, keďže Derek na tom akosi trval. Rozhodne strávili istý čas v prijímacej kancelárii, Stiles takisto vybavoval svoje vlastné absencie, ale uňho to bola už len formalita, keďže všetci vedeli prečo musel odísť, ale papierovačky aj tak boli potrebné za každých okolností. Až potom sa vydali na školskú chodbu. Cora sa tvárila, že študuje svoje rozvrh, no pritom skôr pozorovala ostatných vlkov a dávala im najavo svoju nadradenosť.
Stiles mal čo robiť, aby to tam vydržal. Neustále ich niekto zastavoval, či už vlci alebo ľudia... Každý ho zrazu zdravil, pýtali sa ho, ako sa má a či už ostane v škole... Trvalo im dosť dlho, kým sa predrali až k skrinkám.
Cora hľadala svoju novú, a hneď si do nej aj nakladala do nej veci, akoby tam naozaj mali ostať. Predpokladal, že ona si to tak želá, vyzerala veľmi spokojne a rozhodne bolo na nej vidieť, že jej nechýba sebaistota. Aj schopnosť zavrčať na ostatných, pokiaľ sa odvážili byť príliš blízko...
Značne sa mu uľavilo, keď ho prestali obliehať spolužiaci... A uvidel v celom tom rozruchu konečne niekoho, kto jeho príchodom s novým kandidátom na alfu svorky nebude až taký nadšený...
„Ahoj, Danny...“
„Čau,“  hlesol potichu.
Stiles sa k nemu chystal priblížiť, ale rozmyslel si to, keď zachytil jeho pach. Bol spárený, to už bolo cítiť aj na ľuďoch, keď niečo také uzavreli s vlkom. Ich pach sa okamžite zmenil. Nebolo to nič výnimočné, svorka prežila obdobie párenia, a zrejme v najbližšej dobe pribudne veľa nových párov...
Radšej ho nechal na pokoji. Pre prípad, že by bol jeho nový partner žiarlivý. Netúžil po tom, aby mu ďalší nahnevaný vlk dokazoval svoju dominanciu. No bol tak trochu zvedavý, koho si Danny vybral. A zrejme to s tou zvedavosťou prehnal, lebo Cora dosť hlasno zaklapla svoju skrinku a rýchlo sa presunula k nim.
„Čo chceš od môjho partnera?“ za jeho chrbtom sa ozvalo zavrčanie. Ethan mu bez váhania ukázal svoje červené oči. Cora takisto prešla do útočného postavenia. A Stilesova vlčica neostala úplne pokojná voči takejto hrozbe.
„Ešte nie som tvoj partner,“  okamžite ho schladil Danny.
„Poďte do triedy a kašlite naňho...“ dodal, keď sa nikto ani len nepohol kvôli nespokojnému alfovi. To ich okamžite rozhýbalo.
Zamierili spolu do učebne matematiky. Sadli si na svoje zvyčajné miesta.
Cora ich odprevadila až po triedu v ktorej mali mať hodinu, potom nazrela do rozvrhu a pokračovala ďalej, keďže ona  žiadala o zaradenie do vyššieho ročníka.
Otočil sa k nemu.
 „Poviem ti, tu sa teda veci poriadne zmenili...“
„Ja som sa o to neprosil. Ani som ho neuhryzol.“
„Takže si ho neprijal?“
„On uhryzol mňa, ale to nestačí...“
„Musíš sa čím skôr rozhodnúť, Danny... Ak ho neoznačíš bude čoraz agresívnejší voči ostatným vlkom aj ľuďom, ktorí sa k tebe priblížia...“
„To je jeho problém. Prišiel sem nový alfa, nech si s ním urobí poriadok...“
„Ticho, prosím, hodina už začala...“  profesor vošiel dovnútra, šum hlasov okamžite ustal, keď začal vysvetľovať novú látku.
Ethan prišiel ako vždy do triedy neskoro, profesor ďalej vysvetľoval a nijako to nekomentoval.
Jeho dvojča tam nebolo ani Lydia, aj keď si bol istý, že aj ona by mala mať túto hodinu.
Napísal krátky odkaz svojmu spolužiakovi.
Kde je Lydia? S.
S Deucalionom. Ako inak sme ho asi podľa teba dostali z tohto územia, ale nespomínaj to pred Jacksonom. Ešte stále ho to mrzí. D.
§§§
Celý deň prebiehal veľmi podobne, všade na chodbách obliehanie spolužiakov a rôzne otázky. Všetci boli zvedaví na Dereka. Aj na Coru, ona si tiež získala pár nových známych...
Na obede bol ich stôl plný, skoro každý chcel s nimi sedieť. Okrem Ethana, ktorý sa držal čo najďalej od nich a stále sa ešte nezbavil toho svojho obranného výrazu. Stiles dúfal, že ho takto Derek neuvidí, mohlo by to veľmi ľahko vyprovokovať konflikt medzi nimi. Spolužiaci mu vyrozprávali väčšinou noviniek. Veľmi rýchlo si utvoril celkový obraz. Bolo to tam pomerne pokojné na to, že na území bolo toľko alfa vlkov... Jedna z nich sedela za učiteľským stolom.
„Kto je to?“
„To je Kali, po Deucalionovi je asi najnebezpečnejšia z alfa svorky...“ pošepla mu Erica.
Tá žena rozhodne pôsobila hrozivo, aj keď nebola premenená.
„Ako ju držíte pod kontrolou?“ opýtal sa Stiles. Ledva pritom pohyboval perami a robil čo najväčší hluk, aby ho náhodou tá pekelná ženská nezačula.
Šamani nám s tým pomáhajú, ale v žiadnom prípade sa k nej nepribližuj...“
„Ona tu učí?“
„Nie, neučí,  je tu len na obede so svojím partnerom...“
„Pán Harris?“ ich učiteľ chémie a ona to rozhodne bola nezabudnuteľná kombinácia. Toho učiteľa nemal nijako obzvlášť v láske, preto ho ani tak veľmi netrápila jeho dominantná partnerka.
„Ani naňho sa nepozeraj. Mohla by sem veľmi rýchlo prísť. Je tehotná a akosi ju všetko znervózňuje...“
Stiles okamžite od nich odvrátil zrak. Našťastie boli dosť zabraní do rozhovoru, takže si ho nijako výrazne nevšímali.
„Koľko ich tu je?“
„Dosť na to, aby nám narobili problémy...“ dodal Danny.
Trochu ho začínalo mrzieť, že Derek sa s ním neprišiel naobedovať.
„Jeden pomerne veľký sa usídlil v obchode s potravinami... Tam tiež radšej nechoď...“ zapojil sa do rozhovoru aj Jackson.
„A vyhýbaj sa aj Aidenovi. Ani s ním nie je reč... Hlavne kvôli nášmu Dannymu...“
„Jasné, ako vždy je všetko moja vina...“
„Prestaňte!“ napomenul ich Stiles.
Predtým by tomu nevenovali žiadnu pozornosť, ale teraz stačilo len mal prejav nespokojnosti na zažehnanie blížiaceho sa konfliktu.
Niektoré zmeny boli rozhodne veľmi prospešné.

4. kapitola
1 2 3
 5 6 7

BONUS

HARRIS

DEUCALION



LYDIA

KALI