2. 7. 2013

Vlk 1. kapitola 1/3







 pár: Stiles/Derek
varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg
počet kapitol: 5. (počet je pevne stanovený)
Obsah: Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica. 
Poznámka: Keďže osnova je hotová, rozhodla som sa začať s menej komplikovanou novinkou. A oddýchnuť si trochu od páru M2. Je to len taká oddychovka, neberte to príliš vážne...
Pre navodenie atmosféry k tomuto páru odporúčam video, ktoré nájdete tu

Mladík sediaci na kamennej dlažbe, prechádzal prstami po ryhách, ktoré predtým zrejme zanechal jeho predchodca. Boli hlboko, cítil ich pod svojimi ostrými nechtami a nemohol sa zbaviť pocitu, že čoskoro k nim pribudnú aj ďalšie. Nepochybne tu bude veľmi dlho, v tomto malom súkromnom väzení, pre neposlušných vlkolakov.
Pokúšal sa nevšímať si pach krvi, ktorým bolo nasiaknuté jeho tričko, nereagovať na bolestné bodanie kdesi v hrudníku. Premena bola príliš rýchla, jeho telo ešte teraz cítilo následky toho, ako ho donútili sa premeniť späť do ľudského tela, príliš rýchlo a bez toho, aby dbali na to, aby mal možnosť sa tomu poriadne prispôsobiť. Kolená sa mu niekoľkokrát podlomili a napokon sa musel plaziť, aby sa vôbec dokázal dostať do tejto polohy a neležal tvárou k zemi, tak ako ho tam pôvodne s veľkou radosťou nechali.
Ona to spôsobila. Ona, ktorá tvorila súčasť jeho bytosti a predsa bola preňho taká vzdialená, taká nedosiahnuteľná. Nehovoril o žiadnej svojej láske z detstva, ale skôr o svojej úplnej vlčej podobe. Tak ako ich to rodičia učili, existovali tri podoby prejavov vlka. Mal to pred sebou, akoby sa to učil len včera. Nebolo na škodu, keď si to ešte raz zopakoval, aj tak nemal nič na práci a premýšľanie zrejme bude na dlhší čas jeho obľúbenou zábavou.
Prvá premena predstavovala len zmenu očí a zubov, prípadne predĺženie nechtov, nazývala sa minimálna premena. Niekedy sa objavili len niektoré znaky, zvyčajne podľa toho, čo daný jedinec potreboval urobiť.
Čiastočná premena znamenala neklamnú prítomnosť viacerých súčastí vlka, srsť, vlčí ksicht, behanie po štyroch a sebaovládania nastaveného na maximum. Táto premena bola najčastejšie vyhľadávaná a boli vlkolaci, ktorí nikdy nevyhľadávali premenu úplnú, keďže čiastočná sa dala lepšie kontrolovať a nebola natoľko náročná na bolesť kvôli zachovaniu si takmer všetkých fyzických proporcií ľudského tela.
Najťažšia premena, a najmenej kontrolovaná bola tzv. úplná premena do podoby vlka. Počas minulých období, keď vlkolaci nevedeli takmer nič o kontrole mysle a rituáloch, ktoré mohli udržať vlka pod kontrolou, sa do nej menili počas každého splnu. Jednotlivé obrady sa vyvinuli až neskôr, údajne vtedy, keď sa vo svete uvoľnilo napätie spôsobené honmi na čarodejnicami a podobnými záležitosťami. Niektoré svorky túto podobu už od svojich členov ani len nevyžadovali a bola považovaná skôr len za nutné zlo, dokonca sa pracovalo na technikách ako zabrániť premieňaniu do úplnej podoby. Väčšina moderných vlkolakov túto možnosť uvítala. Úplná premena, ktorú nazývali často aj vrcholná, bola nepohodlná, vyžadovala si strpenie lámania kostí a drvenia orgánov, nehovoriac o bolesti, ktorá bola pri tejto premene nevyhnutná, kým pri predchádzajúcich kontrolovaných verziách bola bolesť minimálna, táto premena posunula vlka späť k prapôvodnej bolesti predkov. Stiles mal to šťastie, že jeho svorka pôvodnú premenu uznávala ako niečo posvätné a kto túto premenu neovládal, bol považovaný za zbabelca. Toto mesto touto tradíciou žilo, bola súčasťou sviatkov, svorkových záležitostí a celkového statusu člena, ktorý výrazne ovplyvňovalo práve to, aký skvelý bol daný vlk.
Mala rozhodne aj svoje dobré stránky, prinášala úplné uvoľnenie a oslobodenie sa od ľudských starostí, úplný súzvuk s vlkom a možnosť nájsť si partnera rýchlejšie, ako bežným spôsobom, keďže vlk sa v takýchto veciach mýli len veľmi zriedkavo. Niektoré deti v ich svorke sa rodili aj v tzv. vlčom stave, bola to tradícia, nikto to nespochybňoval a každý kto sa tak narodil, bol zvyčajne považovaný za mimoriadne šťastného jedinca.
Stiles patril k tej menšine, ktorá si túto premenu nedokázala užívať. Práve on musel mať také šťastie, že jeho úplná podoba je vlčica.
Zistil to počas svojej prvej premeny, keď deti učili ako postupne zvládať všetky stupne, nebolo to nič príjemné. Keď mu to povedali, najprv tomu nechcel ani len veriť, ba čo viac hneď sa to aj roznieslo. Všetci o tom hovorili, o tom, aké je z neho dievča, keď sa premení. Stalo sa to preto, lebo ich svorka sa považovala za priekopníka techniky návratu myšlienok. Po úplnej premene skúsenejší jedinci zvyčajne dokázali vrátiť svoju myseľ späť a spomenúť si na to, čo sa s nimi dialo.
Už aj tak bol považovaný za slabý článok, toto ho rozhodne neposunulo ani o krok bližšie k tých deckám, ktoré mohli pokojne kráčať školskými chodbami. Odvtedy túto tradíciu doslova nenávidel. Vždy, keď mali decká možnosť predviesť sa vo svojich podobách, rozprávať všetkým o tom, čo všetko sa od svojho druhého ja naučili, on len sedel v kúte a pokúšal sa predstierať, že ho to ani trochu nezaujíma. Keď bol malý, nikomu to až tak nevadilo, až na pár posmeškov, ale keď dorástol, starší vlci so svorky sa mu vyhrážali, že ho roztrhajú, ak sa niekedy počas niektorého svojho cyklu priblíži, k ich úplným podobám.
Práve preto túto časť držal od seba čo najviac oddelenú a nezúčastňoval sa akcií, pri ktorých jeho svorka tak horlivo propagovala úplnú premenu. Zvyčajne ostával počas tých výletov doma, nemal na výber. Nechcel sa zbytočne dostať do problémov s niektorým s omnoho silnejších vlkov. Radšej sa držal v úzadí a úspešne predstavoval, že neexistuje. Pokúšal sa skôr si hľadať priateľov medzi ľudskými obyvateľmi mesta. Nateraz sa mu celkom darilo, našiel si svoju skupinu, ktorá ho prijala a aj keď to neboli vlkolaci, cítil sa s nimi lepšie ako so svojou vlastnou rodinou.
No práve teraz mu jeho druhé ja spôsobilo omnoho závažnejší problém. Pozbieral v sebe dostatok sily, na vnútornú komunikáciu a pustil sa do rozhovoru, o ktorom už dopredu vedel, že bude jednostranný.
Prečo si to urobila? Prečo si zabila toho muža? Bol to človek. Keď sa nám posmievali, nikdy si neútočila. Prečo teraz?
Pokúšal sa s ňou komunikovať, dostať sa k nej a vymámiť z nej odpovede, ale nemal k nej prístup. Príliš sa izoloval od tejto svojej netradičnej časti. Túto bariéru rozhodne nedokázal prekonať za pár hodín pobytu vo väzení. Nedokázal sa zbaviť hnevu, nemohol potlačiť strach. Nebol jedným z tých vlkov čo by sa sám odvážil čo i len ísť do lesa, nieto ešte niekoho smrteľne zraniť, ale stalo sa to. Z nejakého dôvodu to urobila, ale potrestaní budú tak či tak obaja. Nemohol proti tomu urobiť nič, len sa ďalej opierať o tú stenu a čakať, kým sa do celej veci zapojí jeho otec. Ako šerif mal rozhodne isté právomoci, ale podľa zaužívaných pravidiel si vyslúžil prísny trest.

1.kapitola
1 2 3