10. 7. 2013

Vlk 2. kapitola 3/3





pár: Stiles/Derek
varovanie: AU, vlkolak_Stiles, alfa Derek :D, smrť, vlčatá,  vlčí pohľad na svet, úplne sa odkláňa od deja seriálu, šikanovanie, nenávisť seba samého, nie celkom mpreg
počet kapitol: 5. (počet je pevne stanovený)
Obsah: Stiles (narodil sa ako vlkolak) už nejaký čas žije s divými (skutočnými) vlkmi, v ich svorke sa má dobre, nemá záujem vracať sa do ľudskej spoločnosti. Rozhodol sa tak z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj neprijatie  a posmech so strany vlkolakov, kvôli tomu, že pokiaľ si zvolí úplnú zvieraciu podobu, tak sa stáva vlčicou, keďže jeho duchovnou druhou súčasťou, nie je vlk, ale vlčica.


Stiles
Otvoril oči.
Každé prebudenie  po premene bolo v podstate úplne rovnaké, nebolo potrebné urobiť nič iné len prinútiť sa ich otvoriť.
Celé telo ho bolelo, úplná premena si opäť vyžiadala všetky jeho sily, našťastie došlo k premene v celku, nechýbalo mu nič, ani nič nepribudlo a kosti sa mu natiahli bez toho, aby utrpel nejaké vážnejšie zranenia, to okamžite skontroloval dotykom, no niečo bolo rozhodne iné ako predtým, uvedomil si to, až keď sa po prvý raz pokúsil posadiť.
Nepociťoval typickú prázdnotu ani nespokojné nálady svojej vlčice sa ešte neprejavili v plnej kráse. Bola až podozrivo pokojná, aj keď ju niečo nepochybne bolelo, neprejavila zvyčajnú podráždenosť. Bolesť už doznievala, pomaly to ustupovalo. Ostávalo mu už len skontrolovať svoje plecia, jedno z nich ho práve teraz bolelo o trochu viac.
Nahmatal škaredé poranenie, ktorého by sa v žiadnom prípade nemal dotýkať. Už len jemné zatlačenie spôsobilo, že sa mu pred očami opäť zatmelo... A na ruke pocítil vlhkosť... Nehovoriac o tom ako čerstvá vôňa krvi mierne znepokojila vlčicu. Okamžite odtiahol ruku. Malo by sa to zahojiť... Nevedel ani ako k tomu prišiel, len sa rozpamätal na bolesť, ktorá ho prinútila cúvnuť.
Vlčica mu neposkytla nič, čoho by sa mohol zachytiť, žiadne vhodné spomienky.
Namiesto toho začala pomaly načrtávať obraz akéhosi muža, ukazovala mu, ako sa po nich ohnal a oni ho potom roztrhali, ale bolo to príliš zmätené, príliš nejasné, pochopil, že sa mu snaží odpovedať na niečo, čo sa jej zrejme včera, prípadne pred pár dňami pýtal. Nemal natoľko prehľad o tom, kedy to presne bolo. Na tú otázku si však napokon spomenul.
Áno, toto bolo predtým... Ten, chlap, ktorého sme...
Nasledovalo previnilé prikývnutie.
Spomenul si na to, ako naňho skočili, ako zaborili zuby do mužovho hrudníka, ako kričal, dokiaľ ešte vôbec mohol...  Neboli to vôbec príjemné obrazy, žalúdok sa mu stiahol. Stále mu však neukazovala nič dôležité... Nič, čo by mohlo pomôcť... Toho muža ani len nevedeli identifikovať, lebo to nebol jeden z miestnych, ale nejaký cudzinec, nejaký človek na návšteve, ktorého zrazu nikto nehľadal. Sústredil sa na nejaké poznávacie znamenia, na niečo čo by mohlo potvrdiť odkiaľ prišiel. Prípadne kam patril.
Prechádzal celé jeho telo, nechal vlčicu, aby mu ukázala čo najviac detailov. Napokon niečo objavil, niečo čo spôsobilo, že v jedinom okamihu prišiel takmer o všetku nádej. Tetovanie na pravom ruku, pripomínajúce na prvý pohľad len nejakú neškodnú vlnovku, ale po obvode bolo pokryté symbolmi. Pokúšal sa to prečítať, ale nebol to ich kmeňový dialekt, bolo to zrejme niečo omnoho staršie. Natiahol sa po jednej z kroník, oprel sa o stenu a začal rýchlo obracať stránky. Nič si nevšímal, nič okrem toho, čo tam naňho zrejme čakalo, ten symbol niekde videl, na jeden z tých stránok, ale nevedel, kde presne, preto ich zúrivo obracal, až kým nenašiel presne to, čo hľadal.
Tetovanie šamana... My sme zabili šamana?
Každý pôvodný kmeň mal svoju vlastnú líniu, ktorá sa tiahla už od počiatku. Šaman bol zvyčajne treťou vlčou, prípadne nevlčou súčasťou rozhodovania. Vlkolaci mali túto schopnosť len veľmi ojedinele a zvyčajne im to vôbec neprospievalo. Šaman mal veľmi dôležitú úlohu, čo sa týkalo udržanie bezpečnosti na území svorky, vedel, kto prichádza a odchádza, dokázal ich varovať pred príchodom zla na ich územie skôr než sa vôbec objavilo. A zabitie jedného z nich bolo vážnejším prečinom ako zabitie obyčajného človeka. Ich kmeňový šaman bol čudák, ktorý nikdy neopúšťal svoju chalupu, zvyčajne len volal alfovi, keď sa malo niečo diať, ale niekedy jednoducho povedal, že do istých vecí zasahovať nemôže.
No čo by robil cudzí šaman, na ich území? Niečo také by ten ich okamžite oznámil. A prečo vôbec prekročil líniu?
Vlčica odpovede na tieto otázky nepoznala, ale niekto iný by mohol. Rada ho nechala ísť, nepovedali mu, že šlo o šamana, za niečo také by spoločenstvo, do ktorého patrili zrejme žiadalo jeho hlavu, no oni mu dávajú ďalšiu šancu. S nikým o tom zatiaľ hovoriť nechcel ani s otcom. Potreboval si dobre premyslieť, čo urobí s touto informáciou. Niečo na tom celom rozhodne nebolo v poriadku. Radšej poďakoval svojej vlčici za to, že mu poskytla aspoň pár cenných informácií. Dala mu toho viac než očakával, a jemu sa zrazu vybavilo aj to, prečo bola taká spokojná, akoby aj nie...
Vlčica je rada, že prežila útok veľkého zlého alfu, bude rozhodne dôležité, aby...
Pomyslel si.
Tak počkať!
Alfa?
Rozhodne nejakého stretli, bol blízko, cúvali pred ním, nezabil ich a neroztrhal, ale možno ich uhryzol. Pomyslenie na niečo také mu rozhodne jeho náladu nevylepšilo. Uhryznutia alfa samca patria k najbolestivejším zraneniam. Nezahoja sa tak rýchlo poranenia spôsobené inými vlkmi prípadne ľuďmi...
Pre istotu ešte raz rýchlo kontroloval aj ostatné časti svojho tela, všetko bolo na svojom mieste, cítil zaschnutú krv, ale tá nepatrila jemu. A cítil aj niečo omnoho intenzívnejšie, silnú korenistú vôňu, zrýchlený tlkot ďalšieho srdca...
Čo najpomalšie sa posadil tak, aby náhodou do niečoho nezavadil.
Mladý muž, zabalený v jednej z prikrývok mal zavreté oči a ležal vedľa neho tak blízko, až hrozilo, že sa každú chvíľu môžu dotknúť.  
Stiles prešiel pohľadom po jeho čiastočne odhalenom tele, vlčica k nemu vysielala pocity, ktoré sa mu ani trochu nepáčili, bol to obdiv, možno niečo viac, čo nemohol pochopiť. Oči sa mu zastavili na pleci, kde spočívalo podobné zranenie, aké mal aj on, ale to jeho bolo omnoho menšie.
Náš.
Náš čo?
Najprv nechápal tú jej narážku, teraz by s ním už ani len nemala hovoriť. Jedine, ak niečo zrušilo tú ich bariéru, niečo natoľko silné, také pohnutie, ktoré ich prepojilo a už medzi nimi nebol žiadny smútok, žiadne obavy.
Partner.
Stiles pokrútil hlavou. To nemohla byť pravda. Ak hovorí pravdu, tak to na pleci, je potom... Nie... to... Niečo také nemienil pripustiť. Nemohli sa s ním len tak spáriť, alfa by ich predsa neprijal za svojich... Boli slabí, boli bezvýznamní, ale... on nebol tak celkom pri zmysloch... Riadil sa len inštinktmi, tie spomienky k nemu postupne prichádzali... Prebehli ním ako nezastaviteľná vlna. Mal to jasne pred sebou... Spomenul si aj na to, ako sa od neho nechal uhryznúť aj na to, ako to bolelo, keď ich alfa uhryzol a oni sa vtedy stiahli ďalej od neho, ale už bolo neskoro...  Už si ho označili za svojho...
Zabije nás, ak sa dozvie, že som chlapec.
Pripomenul tú jedinú skutočnosť, ktorá jej akosi unikla. Odsunul sa bližšie k stene a pokúšal sa oňho pritom nezavadiť žiadnou časťou svojho tela. Bál sa, že to celé bude pokračovať. Zaútočí na nich a v ľudskom tele už nebudú mať žiadnu šancu...
Ochráni nás...
Pokrútil hlavou. Chcel, aby pochopila, že musia čo najskôr odísť a prestala mu brániť v pohybe.
Za normálnych okolností by niečo také nebolo možné, mal by úplne riadiť svoje telo, ale spárená vlčica rozhodne nechcela dovoliť, aby len odišiel od jej partnera.
Chcel ju presvedčiť, aby mu to dovolila, ale k ničomu z toho nedošlo z jednoduchého dôvodu, zrazu si uvedomil, že ho niekto odtiahol od steny, opäť ležal na prikrývkach, ale tentoraz mal nad sebou alfu v ľudskej podobe.
Opäť poriadne  nahnevaného a bolo to ešte omnoho desivejšie ako predtým.
„Prosím, nezabíjaj ma...“

2. kapitola
1 2 3