5. 8. 2013

Vlk (BONUS 11)



 
BONUS
varovanie: bonus k poviedke Vlk,  tzv. abusive relationship
pár: Danny/alfa dvojčatá





AIDEN
Už tradične, ako to bolo v pôvodne svorke zvykom, napokon skončili na zasadaní kmeňovej rady.
Nech boli boje akékoľvek kruté a konflikty akokoľvek nezvládnuteľné, vždy sa napokon všetci ocitli v tejto veľkej miestnosti. Pomerne chladnej a zariadenej len veľmi stroho, možno až priveľmi tradične, vzhľadom na to, že to bolo kedysi miesto veľmi významného charakteru a vo vnútri boli akékoľvek vášne a obavy schladené takmer neprirodzeným pokojom.
Tentoraz tam s nimi bol aj Derek.
V pôvodnej svorke momentálne známy ako nový alfa. Možno by proti nemu dokázal otvorene vystupovať, keby už len z jeho postoja a z toho čo povedal celkom jasne nevyplývalo, že miesto alfu svorky nie je preňho natoľko atraktívne. Nesnažil sa im vziať ich postavenie, skôr im ponúkal pomoc so súčasnou situáciou, jediné čo žiadal, bolo postavenie, ktoré patrilo jeho rodine... O toto miesto sa ktovieako netrhal, skôr na ňom bolo vidieť, že ešte stále nie je presvedčený o tom, či vôbec patrí hoci aj do tejto miestnosti.
Druhým dôvodom, kvôli ktorému len ticho sedel a počúval novú zástupkyňu šamanov, bol nepokoj,  zmocňujúci sa jeho tela, po odchode od partnera. Vlk mu dával najavo svoje rozhorčenie nad tým, aký tvrdý k nemu bol. Nechcel Dannyho prijať, nechcel ani len na okamih poľaviť vo svojom presvedčení, aj keď tá noc bola skrátka... neuveriteľná...  ALE nepáčili sa mu muži... Niečo také odmietal akceptovať, aj keď partnerova prítomnosť vlka naplnila potešením a spokojnosťou.
Prinútil sa sústrediť pozornosť na ďalšiu pomerne nezáživnú slovnú výmenu medzi Maran Morrellovou, šamankou poslanou z ústredia, ako náhradu za predchádzajúceho šamana, a pánom Wittemorom.
A keď členovia rady zdvihli ruky a začali sa sčítať hlasy, napokon súhlasil s predloženým návrhom.
„Ideš domov?“ opýtal sa ho Ethan, keď boli konečne vonku z tej pekelne pokojnej miestnosti.
„Áno, a kam by si tam mal podľa teba ísť...“
„Neviem, len som myslel, že sa vrátime k partnerovi, keď...“
„Pozri, braček, ja nebudem...“
„Ospravedlníš Dannymu za to, čo si povedal a konečne ho plne akceptuješ...“
Brat si dovolil mu to prikazovať, nebola to žiadosť. Rozhodne to tak znelo a takmer ho to opäť rozhodilo, lebo čas z neho túžila poslúchnuť.
„Tak dobre, akceptujem ho...“ počul ako to jeho vlk povedal, zatlačil ho natoľko, až to bolo takmer neznesiteľné, aby sa dostal na povrch, a urobil si po svojom. To bol začiatok jeho pomalej kapitulácie,  už začínal tušiť, že tento boj nemôže vyhrať.