23. 2. 2013

9. kapitola 1/3






Pár: Kei (Ai)/Shin, a.i.
Varovanie: 18+, sex,  smrť, duchárske, školské, kríza identity, kriminálne, zmienka o skupinovom sexe, tajný spolok
Obsah (skrátená verzia): Kei (16) žije so svojím otcom, jeho sestra Ai s matkou. Po sestrinej smrti (údajnej samovražde) sa však rozhodne načas prevziať jej miesto.






KEI sedel na brehu akejsi rieky. Díval sa do tečúcej vody na svoj odraz, na nové krídla, na telo, ktoré ho desilo. Niečo také rozhodne neočakával dokonca ani potom, čo všetko zažil v prítomnosti majstrov, zmenu na inú bytosť, totálne iné pocity, ako predtým, keď mal ľudské telo, niečo také by pred niekoľkými týždňami považoval za totálny nezmysel. Dokonca aj to, že na svojich perách cítil krv a jeho ruky, niečo roztrhali, ale čo presne to bolo to, mu akosi unikalo, takisto aj udalosti posledných dní. Posledné na čo si spomínal bola cesta autom. Za tým nasledovala len akási čierna diera plná zvukov a bez akýchkoľvek jasných súvislostí. Do sveta uvažujúcich bytostí používajúcich rozum sa vrátil len pred niekoľkými hodinami.
Väčšinu času mu zabralo skúmanie nového tela. Prezeranie si toho, čím sa stal a hrôza z toho, ako málo zrazu pripomína ľudskú bytosť. Mal síce nohy, ruky a stále chodil vzpriamene, ale to bolo asi tak všetko, čo na ňom ostalo rovnaké. To ostatné predstavovalo akúsi ťažko definovateľnú tmu. Vždy keď upriamil svoj pohľad na nepokojnú vodnú hladinu, uvidel len akýsi tieň... Niečo, čo len s veľkými ťažkosťami mohlo byť ľudské, ale nebolo ani zvieraťom. Tým si bol istý, jeho myseľ dokonca pracovala rýchlejšie ako zvyčajne. Zrazu dokázal vypočítať aj také veci, na ktoré by zvyčajne potreboval kalkulačku a celý svet videl inak, všetko bolo jasnejšie, intenzívnejšie a sladšie. A možno by ani nepociťoval toľkú hrôzu, keby sedel len na brehu rieky, ale on bol uzavretý v akejsi klietke. Mala tmavé hrany, bola z nich cítiť akási omamná vôňa a on dýchal len veľmi pomaly a pokúšal sa udržať čo najviac v strede, aby sa ani len náhodou nedotkol mreží.
Počul, ako niekto otvoril dvierka a vytiahol ho z nej. Na tele cítil dotyk akýchsi drsných rukavíc. Nespokojne sebou trhol, keď pocítil ako ho niekto potiahol za niečo, čo až priveľmi nápadne pripomínalo obojok. Zarezalo sa mu to do krku, chrapľavo sa nadýchol a na chvíľu zaprotestoval, ale napokon sa nechal ťahať po tej nekonečnej studenej zemi. Dotiahol ho až k nejakému mužovi, ktorý si ho len chladne premeral. Poznal ho. Zdalo sa mu, akoby sa v zábleskoch spomienok objavovala jeho tvár.
„HI-KA-RU,“ vyslovil to celkom jasne, aj keď s kratšími prestávkami.
„Ostaneš tu sedieť a budeš mlčať. Nie si ten, ktorého hľadám.“
Áno, bol to on. Prvý majster. Prebudený a úplne vyliečený. Stál tam ako nejaký starodávny bojovník, ktorého by sa mali všetci obávať a rozhodne to na toho muža aj pôsobilo. Krčil sa pred ním a ospravedlňujúco ukláňal.
„Kde je môj syn?“
„Toto je posledný. Musíte pochopiť, že tie beštie sa bránili ako...“
 Prvý majster schmatol muža pod krk.
„Nesnažte sa ma oklamať. Ak myslíte, že vám to prejde, tak sa veľmi mýlite. Jediné, čo vás teraz môže zachrániť je to, ak mi vydáte môjho syna!“
Kei si všimol akési telá, nevoňali práve najlepšie a v niektorých sa niečo dosť nespokojne hmýrilo. Rozhodne vyzeralo ako spoločníci toho muža, ktorý bol podľa jeho názoru zrejme lovcom. Ani jedno z nich však nepatrilo jeho priateľom. Boli to len starší muži, oblečení podobne ako ten po dychu lapajúci človek.
„Je mŕtvy. Naozaj je mŕtvy. Potrebovali sme len jedno také stvorenie. Môj spoločník on tvrdil, že jeho cena bude vyššia, ak ho predáme ako jediný existujúci kus...“
„Tak kde sú? Ak je mŕtvy chcem vidieť telo... Nebol tu sám... čo tí ostatní? Chcem telá.“
Triasol ním a dusil ho, ale nie natoľko, aby ho zabil. Dokázal to pomerne slušne regulovať.
 „Dobre... dobre, pusťte...“
Majster mučenia ho zložil na zem, očividne sa tešil na ďalšie kolo a bol pripravený vtom pokračovať, to bolo všetkým viac než jasné. Preto ďalšie prekážky v komunikácii už nenastali.
„Dostali sme ich po príchode tých dvoch v aute... Vtedy si prestali dávať pozor, pobili sa s tým, čo prišiel s tým Tretím majstrom. Napadli ho, lebo ich zrejme niečím rozčúlil a potom sme ich prekvapili...“
Majster ostal stáť v pozícii, ktorá bola viac než veľavravná. Nemusel sa ani veľmi namáhať, aby toho muža ubezpečil, že ak teraz prestane rozprávať, zrejme už nikdy nebude mať možnosť povedať niečo zmysluplné.
„Máte pravdu. Klamal som nie je mŕtvy. Pôvodný plán bol naozaj taký, keď sme zaznamenali ich prítomnosť ozvali sa nám viacerí zberatelia, ale jeden sľúbil, že zaplatí najviac, keď ostane len jeden exemplár a môj spoločník s tým súhlasil, ale nemohli sme ich zabiť. Oni zo seba vyžarovalo niečo, čo nás nútilo... Jedného predali zberateľom, neviem presne ktorého sú takí podobní a neviem ani ako vyzerá váš syn...Tých ostatných sme si rozdelili medzi dôležitejších lovcov, tak ako to vždy robíme. Bude ťažké ich nájsť... Ani ja neviem, kde teraz sú... Taká je dohoda, každý sa stará len o seba...“
„Nájdem ich jedného po druhom. Pomôžeš mi či chceš, alebo nie... Nateraz mi bude stačiť všetko, čo vieš...“
Opäť mu priložil ruku ku krku.
„Je neskoro na akúkoľvek zhovievavosť. Pre teba už nemám žiadne využitie. Nič čo by som mohol potrebovať...“
„Bezo mňa ich nenájdete!“
„S tvojimi vedomosťami ich nájdem, ale teba k tomu nepotrebujem...“
Kei odvrátil zrak, keď pocítil ako sa s telom toho muža začalo niečo diať. Bol trhaný na kusy a on sa len schúlil do klbka, aby to nemusel sledovať, dokonca aj tie výkriky boli viac než dokázal zniesť. Keď majster skončil odkopol to, čo z neho dostalo.
„Zdá sa, že budeme musieť navštíviť ešte pár ľudí. Ubezpečujem ťa, že ani jeden z nich nevyviazne živý... Bál som sa toho, keď to začalo, ale teraz si myslím, že je to najlepšia vec, ktorá sa nám mohla stať... Uvidíme, koľkí ostali... A koľkí ostanú, keď s nimi skončíme...“
Kei pocítil ako ho majster zdvihol do náručia a objal. Pevne, tak akoby bol súčasťou neho a on stále cítil to nebezpečné spojenie.
„Povedali ste, že mňa nepotrebujete?“ dostal zo seba už trochu istejším tónom a obával sa odpovede.
„Nepotreboval som ťa, ale teraz už áno. Nevládzem nosiť v hlave toľko vedomostí, ale pre teba budú  len prospešné...“ položil zakrvavenú ruku na jeho hlavu.
Kei sebou trhol, keď pocítil ako sa mu hlava začala plniť všelijakými znalosťami. Väčšinou to bolo veci týkajúce sa lovu, odchytu rôznych bytostí, ktoré sa dobre predávali, dokonca aj časť akéhosi bojového výcviku a znalosti teoretického charakteru, ktoré sa doňho vlievali tak rýchlo, až to bolo takmer bolestivé.