16. 2. 2013

8. kapitola 3/3





Pár: Kei (Ai)/Shin, a.i.
Varovanie: 18+, sex,  smrť, duchárske, školské, kríza identity, kriminálne, zmienka o skupinovom sexe, tajný spolok
Obsah (skrátená verzia): Kei (16) žije so svojím otcom, jeho sestra Ai s matkou. Po sestrinej smrti (údajnej samovražde) sa však rozhodne načas prevziať jej miesto.




PRED MNOHÝMI ROKMI...

Špinavý mladík sedel v tmavej cele. Nemal žiadnu budúcnosť a prítomnosť sa niesla v znamení skorej popravy. Podarilo sa mu zničiť otca, zlikvidovať všetko, na čom mu záležalo. Podarilo sa mu stretnúť matku, ktorá bola naozaj vo svojej podstate len bezmocnou otrokyňou. Nedokázala mu ponúknuť nič a on sa od nej veľmi rýchlo odvrátil, aby nevidel v jej pohľade toľko sklamania. Očakávala, že z neho bude poslušný otrok, že hoci aj zomrie len preto, aby vo všetkom ulahodil svojmu pánovi. Neľutoval nič z toho, čo sa stalo. Nechal ich, aby jeho otca zničili. Vpustil ich do domu a chránený pred ich hnevom len čakal, kým všetko nezničili. On sám sa postavil otcovi, nie s mečom, lebo toto umenie neovládal. Použil všetky svoje sily na to, aby mu dokázal, že už nikdy viac nestrpí žiadne poníženie ani od jeho priateľov ani od neho samého. Otec bol mŕtvy, matka sa z toho nevedela spamätať, rovnako ako ostatné otrokyne, ktoré len nešťastne nariekali a nazývali ho vrahom.

Sedel tam a čakal na naplnenie svojho osudu. Bolo mu jedno, čo sa  s ním stalo. Všetko stálo za to vidieť tú hrôzu v pánových očiach.

Dvere na cele sa zrazu otvorili a dovnútra vošiel mladík, oblečený ako žiaci majstrov mučenia. Bol mladý, príťažlivý a silný. Mal peknú tvár a očividne aj dostatočne dobrý  pôvod na to, aby sa dostal do cely odsúdenca na smrť.

„Kto ste?“

„Volám sa Hikaru a som synom prvého majstra z rodiny...“

Meno ho ani tak nezaujímalo, ani tituly. Rozhodne to však bol dobrý spôsob ako dať tomu chlapcovi najavo, že si ich všetky môže niekam strčiť. Preto len nevšímavo posedával na podlahe a znudene počítal popraskané dlaždice. Nezaujímal ho ani jediný dedič, ktorý ostal po jeho nehodnom otcovi.

„Ak pôjdeš so mnou, ušetrím tvoj život.“

Nepohol sa. Nedal najavo ani najmenší náznak nádeje.

„Čo za to chcete?“

„Vidím v tebe istý potenciál. Potrebujem niekoho, kto mi pomôže udržať rodinu.  Máš moc stať sa majstrom, ešte nie je neskoro, aby si zmenil svoj život. Dám ti aj spoločníka, ktorí ti bude pomáhať. Staneš sa mladým pánom.“

„Robíte si zo mňa žarty, Hikaru-sama? Zabil som vášho otca, “ vyslovil to tak, akoby šlo o urážku, rozhodne skôr posmešne.

„Nášho otca,“ pripomenul mu elegantný mladík, ale netváril sa vôbec pohoršene. Nezdalo sa, že by ho to ktovieako zasiahlo.

„Ja som bol preňho len otrokom. Dokazoval mi to do svojej poslednej chvíle. Prečo si myslíte, že budem pomáhať jeho synovi?“

„Svojmu bratovi,“ pripomenul mu jemne.

„Pretože si dokázal to, čo sa ani mne nepodarilo. Zbavil si našu rodinu hanby a poníženia. Všetci vedeli, že otec len hromadí otrokyne, mrhal peniazmi na otrokyne a otrokov. Neplnil si svoje povinnosti, nechával zlé duše, aby sa hostili na nevinných ľuďoch. Nútil nás pracovať pre zločincov... A aj ku mne sa správal rovnako ako k tebe, možno aj horšie...“ jeho oči prezrádzali viac, než sa odvážil povedať.

„Nikdy vás nepriviedol do domu. Ako vám mám vôbec veriť?“

„Nepriviedol ma tam, lebo mu záležalo len na tom, aby som sa staral o jeho hostí. Mal som im dať všetko, čo chcú. Nezáležalo mu na mne o nič viac ako na tebe. Chcem aby si išiel so mnou. Spolu vybudujeme iný svet. Postupne zmeníme staré tradície, nech ostane len to, čo nevyhnutne potrebujeme na to, aby sme chránili ľudí pred zlými silami.“

Súčasnosť

 „Môj brat? Kde je môj brat?“ Tsutome pocítil ako ho niečo vhodilo späť do tela. Pustil sa ruky, ktorej sa tak kŕčovito držal. Dopadol na zem a chvíľu takmer dezorientovane prechádzal pohľadom okolo seba.

Čo som to urobil? Prečo som ublížil svojmu bratovi? Prečo som rodinu spútal do niečoho takého? Dohodli sme sa predsa, že žiadny otroci. A spoločníci, len tí, ktorí ostanú dobrovoľne. Prečo sa to pred tromi rokmi zmenilo?

Zdalo sa mu, akoby sa prebral z veľmi dlhého a ťažkého sna. Nikdy také veci nemal rád. Nikdy mu na tom nezáležalo, tak prečo ich spútal? Prečo nútil toho mladého spoločníka, aby ostal s ním? Niečo také predsa nepotreboval. Toru bol  predsa jeho partner, funkciu spoločníka mal len preto, aby dostával peniaze za svoju prácu pre rodinu, bola to len formalita. Nič iné to neznamenalo. Vždy ho veľmi miloval. Nepotreboval nikoho ďalšieho. Nedokázal si spomenúť, prečo Shin? Tak veľmi ho chcel, ale nedávalo to zmysel. Nevedel si spomenúť, prečo ho vôbec tak veľmi chcel...

„Tsutome-sama? Ste v poriadku...“ niekto ho takmer nasilu zdvihol zo zeme.

„Áno, ja...“

Hojič rán mu pomohol sadnúť si späť na stoličku.

„Myslím, že viem, prečo vám Toru neodpovedá.“

„Prečo?“ opýtal sa omámene.

„Nemôže. Je tu vo svojom tele, ktoré je v kóme. Energické hodnoty sa zhodujú s jeho zvyčajnými hodnotami.“

„To nie je možné! Prikázal som mu, aby...“ bolelo ho pomyslenie na to, čo svojmu partnerovi urobil. Mohol ho navždy stratiť, kvôli takej hlúposti. Spomínal si na to ako ho mučil len kvôli úteku, za ktorý neniesol zodpovednosť. Mal pocit, že to už dlhšie, nevydrží, že sa zrúti od toľkej bolesti, ale ešte nemohol. Musel sa dozvedieť, čo to všetko znamená.

„Zdá sa, že ho to vrátilo späť. A vy viete, že jedna bytosť má moc niečo také urobiť.“

Tsutome prikývol.

„Bytosť bez mena.“

Zrazu to všetko do seba zapadlo v takej šialenej rýchlosti až mu z toho prišlo zle. Bytosti s krídlami, ktoré kedysi povolal, aby sa pomstil. Pri istej príležitosti, keď začali útočiť na ľudí, musel súhlasiť s ich likvidáciou. Kŕmili sa tak, že zanechávali za sebou mnohých mŕtvych. Bolo veľmi ťažké to zakrývať. Rodinné rady rozhodli o tom, že musia byť považovaní za nepriateľov. Nechcelo sa mu do toho a cítil s nimi isté puto, preto ich ako povolávateľ chcel varovať a nájsť spôsob akoby mohli žiť niekde inde a prispôsobiť sa, ale bolo už neskoro. Práve kvôli tomu, že bol s nimi spätý mu neoznámili presný termín útoku. Zničili ich jaskyňu, podarilo sa im dostať všetkých, okrem jedného mladého tvora, ktorému sa podarilo uniknúť.

Ten chlapec. Bol v ich dome už tak dlho, učil sa u nich, ale bol iný, než ostatní spoločníci. Tsutome mal niekedy pocit, že má pred sebou svoju mladšiu verziu, osobu, ktorá sa takisto ako on odmietala zmieriť so svojím osudom.

Ako mohol zabudnúť? Ako je možné, že mu to nedošlo, už len vtedy keď po prvý raz povedal svoje meno.

SHIN.

„Povedali ste, že energie sú rovnaké, ale niečo... niečo sa zmenilo, však?“

„Vo vnútorných okruhoch nič, ale máte pravdu. Podľa posledných výsledkov, ktoré som si práve pozrel Toru, už nie je tak celkom človek. Som zmätený, nechápem, čo to znamená.“

„Tým sa netrápte. Pripravte pacienta na prevoz. Tu už nemôžeme ostať. Musím urobiť to, čo som predtým nedokázal...“

„Nemalo by sa s ním hýbať.“

„Som si istý, že mu to neuškodí.“

„Ako chcete, požiadam, aby vám pripravili auto. Pôjdem s vami, ak...“

„Nie, obávam sa, že musím ísť sám...“ nechcel si ani len predstavovať, čo uvidí, až ich nájde, ale rozhodne nemohol ostať. Tušil, čo všetky tie zmeny znamenajú. A bolo už neskoro na to, aby proti tomu čokoľvek urobil. Neostávalo mu nič iné len uzavrieť túto časť svojho života a nechať dom pre ďalších dedičov. On sám už nemohol vykonávať nič z týchto činností a obával sa, že ani ostatní toho nie sú schopní.

Netrvalo dlho a všetko bolo pripravené. Tsutome sledoval ako jeho partnera naložili do zadnej časti auta. Prikryli ho prikrývkou a pripútali tak, aby sa nemohol počas jazdy zraniť. Tsutome sadol za volant. Napriek všetkým opatreniam šiel čo najopatrnejšie a po celý čas sa snažil dívať na cestu.