6. 10. 2012

Dar pre môjho najlepšieho nepriateľa II.







Pár: 11.Doktor/Master (Vládca)
Obsah : „To je ťažké. Hľadám cestu, ktorá nikdy neskončí.“
Varovania: neposedný pán času, šialený pán času, romantika, láska medzi nepriateľmi, krátke. (+b)
Poznámka: poviedka prešla AP. (Pokiaľ aj tak nájdete preklep, pokojne mi to dajte do komentárov a opravím to. )

 Poznámka 2: To bol teda týždeň. Škola takmer od rána do večera. Voľný čas skoro žiadny. Dobre som to odhadla, zimný semester je riadne krutý. 



Doktor nadšene pobiehal okolo konzoly. Neustále kontroloval pohľadom svojho spoločníka, až ho z toho takmer začínal bolieť krk. Stále sa ubezpečoval, že tam ten svetlovlasý muž stále stojí. A on tam naozaj bol. Neexistovalo nič krajšie, nič výnimočnejšie.

Občas siahol na ovládanie, ale hneď si to zas rozmyslel, všetky cesty boli stále otvorené, a tentoraz sa mu to tak páčilo.
Vládca si obzeral vnútro Tardis. Občas uznanlivo kývol hlavou, keď ho niečo mimoriadne zaujalo, ale zvyčajne sa díval len na doktora, ktorý akosi od rozrušenia nedokázal prestať pobiehať z miesta na miesto.
„Ešte stále som jedinou osobou, ktorá ťa môže požiadať, aby si chvíľu ostal pokojne stáť.“
„Myslíš, že to dokážeš?“
Nechcel, aby to skončilo. To, že Vládca musel prijať kontrolný náramok a samozrejme mu nepovolil riadenie TARDIS patrilo len k detailom, ktoré boli súčasťou jeho pravidiel. To ostatné si však mohol užívať celkom neobmedzene.
„Samozrejme, že áno...“ vyhlásil sebaisto.
Doktor pocítil, ako sa okolo neho ovinuli Vládcove ruky. Strhol sa. Nebolo to nepríjemné ani bolestivé, ale istým spôsobom ho to vyviedlo z miery. Obával sa, že Vládca sa dopustí nejakého nepremysleného prehrešku. 
„Čo to robíš?“ hlesol zadychčane.
„Neublížim ti. Nie dnes. Relaxuj, Doktor...“
Pritisol ho bližšie ku konzole a zozadu ho objal. Najprv len veľmi jemne, ale neskôr, keď sa doktor trochu uvoľnil a prestal ho považovať za hrozbu obrátil ho k sebe a pobozkal. Doktor naozaj stál na tom istom mieste asi najdlhšie vo svojom živote, teda pokiaľ nerátal situácie, keď bol priviazaný. Bozkávali sa s hladom, ktorý sa nedal k ničomu prirovnať.  Obaja úplne zbavení zábran. Nič nebolo dôležitejšie ako to ešte raz sa dotknúť...
„Tak, kam to bude?“ pošepol mu Vládca.
Odsunul ho od seba trochu nešetrne, značne podráždený tým, že sa aj on zrejme prestal ovládať. Niečo také zrejme nemalo byť súčasťou dohody.
 „To je ťažké. Hľadám cestu, ktorá nikdy neskončí.“