15. 9. 2012

Interview s pani Neverou







Fandom: real person slash, Sherlock bbc, AU (alternatívny vesmír)


Varovanie: neskorý letný bonus (+b), Benedict_znudený_súkromný detektív, Martin_ asistent a šofér, romantika, 15+, krátke
pár: Benedict C./Martin F. 
Poznámka1: Poviedka prešla kompletnou AP. (Sem-tam mi ešte nejaké veci unikli, ale už je to opravené poriadne)
Na pochopenie deja nie je nutné  poznať seriál. Dá sa to čítať aj bez toho ako čisté RPS. 
Obsah: Sledovačka. 
Pokiaľ sa vám poviedka páčila, prípadne keď máte nejaké námietky, pripomienky, návrhy, pokojne využite možnosti komentovania, prípadne niektoré zo spôsobov označovania,  nijako sa nebránim akejkoľvek možnej diskusii na slušnej úrovni samozrejme.



„Idú do hotela... Tak to je nečakané...“ ironicky poznamenal detektív.

„Ďalšie interview s pani Neverou. Tento rok už dvadsiate piate ... Pustím sa do ďalšej série. Ty vždy tých ľudí tak dobre odhadneš, tento pôsobil tak seriózne a slušne... Myslel som si, že tentoraz sa klientka zmýlila,“ Martin si odpil zo svojej kávy a pripravil si fotoaparát. Nafotil ďalšie zábery, na ktorých pomerne objemný starší muž drží za ruku mladú ženu, ktorá bola identifikovaná ako jeho asistentka. Zatiaľ to ešte nebol taký dôkaz, aký požadovala ich klientka, na tom ešte museli pracovať niekoľko dní. Martin dokončil ďalšiu sériu fotiek, tentoraz o niečo dôvernejších, a opatrne zložil svoje vybavenie do polohy, z ktorej ho mohol kedykoľvek bezpečne vytiahnuť.

„Opäť si neuhádol, dlhuješ mi tentoraz niečo sladké...“  Benedict sa prisunul bližšie k nemu, očakávajúc odmenu.
Martin ho pobozkal najprv na líce, ale keď z výrazu mladíkovej tváre usúdil, že to nebolo dostatočne sladké, presunul sa k tým lákavým perám. Partnera objal okolo krku a prisunul sa k nemu ešte  bližšie. Postaral sa o to, aby si obaja užili dostatočné množstvo sladkých bozkov, až kým mu jeho zamestnávateľ varovne nestisol plece. Okamžite sa od neho odtiahol a pokúšal sa pôsobiť absolútne nevinne, akoby sa absolútne nič medzi nimi neodohralo.
„Musíme sa presunúť na iné miesto. Odtiaľto by nás mohli vidieť. Manažér Siedmich pôžitkov by nebol veľmi spokojný, keby nás zazrel v blízkosti hotela. Asi tak o dve minúty  začne svoju fajčiarsku obchôdzku.“
„Hneď to bude.“
Martin opatrne a veľmi nenápadne vycúval z ich súčasného miesta. Presunuli sa na lepšiu pozíciu ďalej za hranicami stráženej zóny. Nového strážnika síce poznali a občas mu aj dobre zaplatili, aby ich nechal dostať sa bližšie k tomuto pomerne vyhľadávanému miestu, ale kvôli pozornému oku manažéra, si museli dávať pozor. Sledovanie ešte ani zďaleka neskončilo, čoho znakom bolo aj to, že si Benedict len tak pre zaujímavosť položil ruku na jeho koleno a pokračoval vo svojich úvahách, spojených s nudným  sledovaním okolia.