1. 1. 2008

7. kapitola Riddlova "partnerka"

Tak pridávam sem ďalšiu kapču, patriacu k Denníku M. G. Komentíky, pls ;) (cím viac komentíkov, tým skôr bude pokračovanie :)

„Poriadne si prečítajte pokyny, dúšok živej smrti nie je vôbec jednoduchý elixír,“ Slughorn sa prechádzal okolo lavíc a nazeral študentom do kotlíkov. Vôbec nebol spokojný. Žiakom sa očividne nedarilo.

Z kotlíkov stúpal štipľavý dym a bublali v nich elixíry rôznych farieb. Ani z ďaleka však nepripomínali elixír, ktorý im zadal. Nespokojne pokrútil hlavou, keď prešiel okolo štyroch debatujúcich Slizolinčaniek. Namiesto prípravy elixírov boli zabraté do rozhovoru. Profesor znechutene pokrútil hlavou.

Zamieril aj k zadnej lavici, v ktorej sedela Emma. Nervózne listovala v knihe. Pre istotu sa neodvážila pozrieť na svojich spolužiakov. Všetci jej kládli čudné otázky. Dievčatá pôsobili sklamane, kvôli tomu pozvaniu. Chrabromilčania si takisto medzi sebou šepkali. Táto historka sa stala predmetom mnohých dohadov.

Vyzerá to dobre, ale dávajte pozor na intenzitu miešania,“ pripomenul jej. Napokon vzdal márne snaženie odpútať ich od rozhovorov o večierku. Jedine Tom ako vždy odovzdal výborne pripravený elixír a nevenoval pozornosť svojim spolužiakom. Emma sa trochu pomýlila v záverečnej fáze prípravy. To je však vôbec neprekážalo.

„Wiliamsová, odkedy chodíš s tým slizolinským strašidlom ?“ nahlas poznamenal Patrick Potter. Neposlušné vlasy mu poskakovali okolo okrúhlej tváre. Rovnako ako ostatní Chrabromilčania, ani on nedokázal zveriť, že Tajomnú komnatu otvoril ich spolužiak Hagrid. Vrhalo to pomerne zlé svetlo na celú fakultu.

„Netáraj, Potter. Radšej sa venuj tomu elixíru, pomaly ti začína pretekať kotlík,“ statočne poznamenala Emma. Kotlík sa nenápadne pohol, akoby ho niekto naschvál postrčil. Bezmocne sledovala, ako horúca tekutina vyšplechla na Potterovu bledú tvár.

„Pán Potter vyzerá to na rozsiahle popáleniny. Poďte chlapče, odprevadím vás do nemocničného krídla,“ Slughorn znepokojene podoprel nariekajúceho chlapca. Tvár ho príšerne bolela.

„To bol on ! Za to mi zaplatíš, Riddle !“ zúrivo zreval Patrick.

„Hodina skončila, ďakujem vám za pozornosť. Profesorka MgGonagallová vás po obede očakáva vo veľkej sieni. Požiadal som ju, aby sa tentoraz venovala aj mojím žiakom. Hodina tanca vám vôbec nezaškodí. Zdôrazňujem, že je to povinné,“ rýchlo ho prekričal Slughorn. Pevne zvieral Potterove ruky a pridržiaval ho, aby nespadol. Nemal náladu počúvať nejaké nepodložené obvinenia.